U crkvi

Svečanost

Susret Ivanec

Stolni tenis

Šahisti

P1010097

Na korzu

Ministrica

Međunarodni dan invalida

Korzo

Druženje na Dravi

Druženje Drava

Dom umirovljenika Varazdin Medium

Dan policije

Bend

Literarna sekcija

Literarna sekcija

F=M, Trg bana Jelačića Zagreb

F=M, Trg bana Jelačića Zagreb
Poetsko-glazbeni recital
„IZ DUBINE DUŠE”
i posjet Muzeju „MIMARA”

U utorak, 27.05. 2008. po šesti put za redom nastupili smo na festivalu jednakih mogućnosti F=M u Zagrebu. Festival se održavao od 27.-29. svibnja na dvjema lokacijama i to Jelačićev trg i Zrinjevac. Nastupio je velik broj izvođača iz cijele Hrvatske i gosti iz Slovenije. Ove godine održani su i sportski susreti za osobe s invaliditetom-hokej u kolicima i međunarodna utakmica između ekipa hokejaša Zagreba i Ljubljane, zatim ulična košarka u invalidskim kolicima, sjedeća odbojka, tenis i mnoge druge sportske igre. Zrinjevac je bio domaćin likovnim umjetnicima, plesnim i kazališnim predstavama (igrokazi i sl.).
Mi smo nastupili na velikoj pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića malo poslije 19 sati. Prije nas smjenjivali su se tamburaši, rockeri, dramske sekcije, plesne skupine „Sonček” iz Slovenije. Naš program bio je popraćen velikom pozornošću i nagrađen još većim pljeskom. Kombinacijom stihova i glazbe naših prijatelja Borisa Hercega i Zlatka Petrića, razgalili smo srca Zagrepčana i svih koji su se u to prekrasno toplo predvečerje tamo našli. Organizator ovog izuzetno kvalitetnog festivala je Društvo tjelesnih invalida Zagreb. Ponovno su uradili čudo. Iskrene čestitke i velika hvala gospođici Milici Gregurić na brizi.
Svaki naš odlazak u Zagreb uvijek je popraćen dodatnim kulturnim događajem. Sada smo posjetili muzej „Mimara”. Naš dolazak je bio s  muzejom dogovoren za oko 15 sati. Vjerovali ili ne, mi smo stigli na vrijeme. Tamo nas je čekao gospodin koji nam je pomogao oko ulaska (jer su rampe prestrme za osobe u kolicima), pa smo malo uplašeni, uspjeli ući. Tada nas je preuzela stručna voditeljica, koja nas je provela kroz muzej i dala puno informacija o djelima i darovatelju sakupljenih radova Mimari. Uistinu bilo je zadivljujuće vidjeti na jednome mjestu toliko lijepih  umjetničkih djela iz ranog kršćanstva, bizanta, mnoge relikvije, ulja na platnu slikara Nizozemske, Italije, Francuske. Teško je sve nabrojati i opisati. Treba otići i vidjeti. Zahvaljujemo galeriji „MIMARA” na besplatnom posjetu uz stručnog vodiča  i pomoći pri ulasku i izlasku.
Tako će još jedan posjet Zagrebu, i sudjelovanje na Festivalu, zasigurno ostati u sjećanju svih koji su bili nazočni. Veliko hvala i prijateljskoj Udruzi Čakovec koja nam je za prijevoz naših članova ustupila svoje kombi vozilo i vozača gosp. Dragutina Mustaka koji često s nama putuje. HVALA DRAGEC!

       Jasminka Matoković


U posjetu muzeju "MIMARA"

Copyright © DDICPiOTI Varaždin 2008.
Izrada web stranica - Valdez poslovne usluge